En omfortolkning af den klassiske thai suppe Tom Kha Gai - her med tæmpeh for at give mæthed og endnu mere velsmag
Fremgangsmåde
Steg hvidløg og ingefær i sesamolie og raspolie. Tilsæt derefter karrypasta. Lad det stege i 3 minutter.
Tilsæt squash, tæmpeh, løg, limeblade og chili. Steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt kokosmælk, grøntssagsbouillon, soya og limeblade. Bring suppen i kog og lad den simre et par minutter.
Smag til med citronsaft og salt og peber.
Server med nudler eller ris og top med koriander.
Ingredienser
300 gram tæmpeh i 1x1 cm tern
2 spsk. rapsolie
1 spsk. sesamolie
2 hvidløg skåret i tynde skiver
3 cm ingefær skåret i tynde skiver
1 spsk rød karrypasta
1 spsk hakket chili (eller mere/mindre efter smag)
1 lille squash skåret i tern
1 lille løg skåret i aflange strimler
1 rød peber i strimler
5 limeblade
1 dåse (330ml) kokosmælk
1/2 liter grøntsagsbouillon eller vand
4 spsk soya
Saften af 1 citron
Koriander til topping
Risnudler eller ris