Karry-kokossuppe med Tæmpeh

En omfortolkning af den klassiske thai suppe Tom Kha Gai - her med tæmpeh for at give mæthed og endnu mere velsmag 

4 Personer - Tilberedningstid 35 minutter

4 Personer - Tilberedningstid 35 minutter

Fremgangsmåde

  1. Steg hvidløg og ingefær i sesamolie og raspolie. Tilsæt derefter karrypasta. Lad det stege i 3 minutter.

  2. Tilsæt squash, tæmpeh, løg, limeblade og chili. Steg i yderligere et par minutter.

  3. Tilsæt kokosmælk, grøntssagsbouillon, soya og limeblade. Bring suppen i kog og lad den simre et par minutter.

    Smag til med citronsaft og salt og peber.

  4. Server med nudler eller ris og top med koriander. 

Ingredienser

  • 300 gram tæmpeh i 1x1 cm tern

  • 2 spsk. rapsolie

  • 1 spsk. sesamolie

  • 2 hvidløg skåret i tynde skiver

  • 3 cm ingefær skåret i tynde skiver

  • 1 spsk rød karrypasta

  • 1 spsk hakket chili (eller mere/mindre efter smag)

  • 1 lille squash skåret i tern

  • 1 lille løg skåret i aflange strimler

  • 1 rød peber i strimler

  • 5 limeblade

  • 1 dåse (330ml) kokosmælk

  • 1/2 liter grøntsagsbouillon eller vand

  • 4 spsk soya

  • Saften af 1 citron

  • Koriander til topping

  • Risnudler eller ris