Tæmpeh Bolognese

Danmarks mest spiste ret tager skridtet videre. Fyldig og lækker bolognese som vi alle kender den - bare med tæmpeh.

Opskrift til 4 personer

Fremgangsmåde

  1. Bland den revne tempeh med halvdelen af hvidløget, olie, salt, peber, timian og rosmarin - rist dernæst blandingen i 10 minutter ved 220C

  2. Sauter løg, blegselleri, gulerødder og det resterende hvidløg

  3. Tilsæt edikke, grøntsagsbouillon og flåede tomater og lad retten simre i 30 minutter.

  4. Juster smagen med salt, peber og edikke - tilsæt dernæst ristet tæmpeh og lad det koge med i 15 minutter.

  5. Serveres med pasta

    Serveringsforslag:

    Top med frisk basilikum

Ingredienser

  • 1 dåse flåede tomater

  • 200 g rå tæmpeh revet på groft rivejern eller robot

  • 200 g røget tæmpeh revet på groft rivejern eller robot

  • 120 g grøntsags bouilon

  • 80 g løg

  • 40 g blegselleri

  • 40 g gulerødder

  • 20 g tomatpure/koncentrat

  • 20 g hvidløg (pureret)

  • 20 g rapsolie

  • 8 g salt

  • 8 eddike

  • 2 g peber

  • 1,2 g timian tørret

  • 1,2 g rosmarin tørret

  • 500 g af din yndlingspasta