Butter Tæmpeh

Butter Tæmpeh er en lækker plantebaseret version af den klassiske indiske ret, fyldt med krydderier og cremet smag.

Opskrift til 10 personer

Tilberedning

  • Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg

  • Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen

  • Lad smørret blive gyldent på en sauterpande, steg derefter Tæmpehen til der dannes stegeskorper

  • Tilsæt yoghurt-krydderblandingen og lad det reducere let i et par minutter

  • Blend tomater, bouillon og fløde, og vend det over i panden. Lad retten koge ved svag varme i ca 10 minutter under låg

  • Server med ris eller naan, og pynt med koriander, ristede nødder og fine strimler af rødløg

Ingredienser

  • 500g revet Tæmpeh

  • 20g garam masala

  • 5g stødt chili

  • 50g fintrevet ingefær

  • 50 hakket hvidløg

  • 100g græsk yoghurt

  • 50g koncentreret tomatpuré

  • 20g groft salt

  • 15g sukker

  • 100g grofthakkede løg

  • 300g tomater

  • 200g grøntsagsbouillon

  • 100g piskefløde

  • 30g smør

  • 20g eddike

  • 5g peber

Tæmpeh kecap manis

Denne opskrift er super simpel, du kan vælge at købe færdiglavet indonesisk kecap manis, eller give dig i kast med at lave din egen kecap sauce, opskriften findes her

Opskrift til 10 personer

Fremgangsmåde

  1. Lav en finthakket pasta af løg, hvidløg og galangal/ingefær - nemmest på en blender, men kan godt lade sig gøre med en kniv eller rivejern.

  2. Rist tæmpehen sprød og tilsæt dernæst den finthakkede pasta og steg videre 2 minutter.

  3. Tilsæt til sidst de resterende ingredienser og steg videre indtil tæmpehen er fint glaseret - smag til med salt og peber og server med det sammen med friskkogte ris.

Ingredienser

  • 1000 g tæmpeh i tern

  • 300 g skalotteløg

  • 100 g hvidløg

  • 50 g chili i skiver (styrke efter behag)

  • 50 g galangal eller ingefær

  • 50 g citrongræs

  • 15 g lauerbær

  • 75 g kokossukker eller rørsukker

  • 230 g kecap manis (indonesisk sød soya)

Bali burger

Hurtig og lækker balinesisk inspireret burger

Fremgangsmåde

  1.  Klargør alle ingredienser til Bali burgeren; salatblade, løgringe, tilsmagte syltede agurker,hjemmelavet mayo tilsmagt med friskrevet kokos.

  2. Steg Tempehbøfferne i olie indtil de er gyldne og sprøde. Pensl med ketsjap manis og giv dem salt og peber.

  3. Smør øverste bolle med peanut sauce, og nederste bolle med tilsmagt mayo.

  4. Saml dernæst burgere og server straks!

Ingredienser

  • 4 stk tæmpeh bøffer(kan bestilles)

  • 20 g. Ketsjap Manis

  • 40 g. Peanut sauce

  • 4 stk iceberg salatblade

  • 40 g. Syltede agurker vendt i Sambal (Sambal efter behag)

  • 40 g. Løgringe

  • 40 g. Hjemmelavet mayo tilsmagt med friskrevet kokos

  • Gode burgerboller

Tæmpeh i Mapo-Sauce

Hurtig og lækker tæmpehret serveret i en krydret, aromatisk og rig kinesisk-inspireret sauce

Opskrift til 6 personer

Fremgangsmåde

  1.  Varm olien op i en gryde ved medium varme, og tilsæt black bean sauce,chiliflager og sichuanpeber. Lad det stege et par minutter ved svag varme.

  2. Tilsæt revet ingefær og hvidløg, og lad det stege et par minutter.

  3. Hak svampene fint, kom dem i gryden, og steg til svampene bliver bløde og afgiver lidt væde.

  4. Rør soyasauce, vand og sirup i, og tilsæt nu tæmpehen. Lad det simre i 5 minutter så tæmpehen absorberer smagen fra saucen.

  5. Tilsæt fine strimler porrer 5 minutter før servering, så de bliver kogt let møre.

  6. Skær pak choyen i mindre stykker og tilbered dem et par minutter i retten.

  7. Pynt af med fintsnittede forårsløg.

Ingredienser

  • 600 g Tæmpeh i tern

  • 120 g vindruekerneolie

  • 30 g black bean sauce

  • 6 g sechuan peber (sort peber kan bruges)

  • 6 g chiliflager

  • 24 g ingefær

  • 24 g hvidløg

  • 300 g blandede svampe

  • 30 g soyasauce

  • 300 g vand

  • 18 g rørsukker

  • 60 porre

  • 60 g forårsløg

  • 120 pak choy

  • salt og peber