Stegt Tæmpeh teriyaki i en smuk salatskål som kan varieres alt efter årstider og råvarer i køleskabet
Fremgangsmåde
Snit spidskål fint i lange strimler.
Tilsæt sukker og æbleeddike og vend kålen med din hånd i 2 minutter, til den er blevet lidt blødere. Sæt dette til side.Skær broccoli i små buketter og steg den olie på en pande ved medium til høj varme i ca. 5 minutter, til buketterne har fået farve, men stadigvæk har bid. Tag dernæst broccolien af den varme pande.
Bland sojasauce, sirup og sriracha i en lille skål. Steg Tæmpehen på panden ved medium til høj varme i rigeligt olie i cirka 5 minutter til ternene er flotte brunede og sprøde. Placer de varme tern i en skål eller tilsæt marinede. Lad tæmpehen marinere indtil servering
Bland herefter alle elementerne sammen til dressingen og anret i en lille skål.
Anret til sidst de forskellige elementer ovenpå din yndlingsris, bulgur eller couscous. Tilsæt den blandede dressing efter egen smag og behag.
Ingredienser
300 g Tæmpeh
1 dl. ærter eller edamamebønner
3 dl. kolde kogte ris, bulgur eller couscous.
2 stk. forårsløg
1⁄4 stk. rødt eller hvidt spidskål
1 tsk. sukker
2 spsk. æble- eller vineddike
1⁄2 stk. broccoli
Marinade
4 spsk tamari
2 spsk sirup eller sukker
1 tsk sriracha chilisauce eller lign
2 spsk. sesamfrø
Dressing
1 spsk. finthakket ingefær
3 spsk. usaltet peanutbutter
1⁄2 deciliter vand
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. tamari
2 spsk. limesaft