Tæmpeh i Karry med æble

Den populære klassiske danske ret bare nemmere og med Tæmpeh. Dejlig ret som alle kan lide.

3-4 Personer - Tilberedningstid 40 minutter

3-4 Personer - Tilberedningstid 40 minutter

Fremgangsmåde

  1. Tæmpeh skæres i tern på 1x1 cm og vendes i hvidløg og halvdelen af karrryen og olien, salt og peber.

  2. Tæmpeh ristes dernæst 10 min i en varmluftsovn på 220 grader.

  3. Løg, kartofler, æbler og gulerødder skæres i tern og sauteres i olie sammen med det resterende karry og tørret ingefær.

  4. Kokosmælk og grøntsagsbouillon tilsættes og retten koger i 30 minutter - dernæst blendes med stavblender.

  5. Saucen jævnes og smages til med salt, peber og eddike og evt. sukker.

  6. Tæmpeh-tern tilsættes og koger med i saucen i 10 minutter.

Ingredienser

  • 1 pakke Klassisk Tæmpeh

  • 1 lille dåse kokosmælk

  • 2 deciliter grøntsagsbouillon

  • 1 stk. løg

  • 1 stk. gulerod

  • 1 stk. kartoffel

  • 1 lille æble

  • 3 spsk. rapsolie

  • 2 spsk. Maizena

  • 2 spsk. Karry

  • 1 spsk. Eddike

  • 2 fed finthakket hvidløg

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. sukker

  • 1 spsk. finthakket ingefær

  • 1 knivspids peber