Den bagte kartoffel er tilbage! Teriyaki Tæmpeh, stegte grøntsager og lækker cremet tahin-dressing er perfekt påklædning i denne ret, hvor kartoflens søde orange fætter har fået lov til at blive bagt. Opskriften er skabt af MMFitness
Fremgangsmåde
Skrub de søde kartofler grundigt og bag dem i ovnen på 200ºC i 20-25 min. Tiden afhænger af hvor store kartoflerne er.
Rør alle ingredienserne til tahindressing sammen og stil den på køl, så den kan stå og trække smag.
Klargør alle grøntsagerne og steg dem på en pande med en masse krydderier fx chili, timian og oregano. Brug de krydderier du bedst kan lide.
Skær tæmpeh i tern og steg på panden i rigeligt olie på høj varme, til der er en flot stegeskorpe. Fjern pande fra blus og tilsæt 4 spsk tamari. Lad tæmpehen marinere på panden indtil resten af retten er klar.
Når de søde kartofler er bagt færdig, laver du et snit midt i kartoflen, så den åbner sig på midten. Put de stegte grøntsager i først og dernæst stegt tæmpeh. Top med tahindressing og ristet sesam.
Ingredienser
2 stk sød kartoffel
300 g klassisk tæmpeh
1/2 stk spidskål, rød eller hvid, eller evt. begge dele
3 stk forårsløg
100 blomkål
1/2 pakke bønnespirer
2 styk frisk chili
Ristede sesamfrø
4 spsk tamari¨
Olie til stegning
dressing
130 gram Tahin (den lyse tyndflydende)
1 fed hvidløg
2 stk citron (skal og saft)
1,5 dl neutral yoghurt
1/2 dl vand
salt & peber