Fremgangsmåde
Rist hvidløg i sesamolie i cirka et minut og tilsæt dernæst røget paprika og sesamfrø.
Tilsæt den hakkede tæmpeh og steg den indtil den er sprød og gylden i ca. 5 minutter – smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber, juster syren med eddike eller citronsaft.
Drys tilsidst med hakket løvstikke eller persille efter behag- stil til side og varm igen inden servering ovenpå mosen.
Skær bagekartofler og majroer i mindre stykker og kog indtil de er helt møre.
Hæld vandet fra, lun mælken og skær smøret i små tern.
Mos kartofler og majroer med et piskeris eller en kartoffelmoser, tilsæt mælk og tern af smør og mos indtil konsistensen er blød og jævn. Smag til med salt og peber.
Opvarm tæmpeh kærligheden,fordel den over mosen og server eventuelt med rugbrød og grov sennep til.
Ingredienser
2 løg grofthakket
300g tæmpeh grofthakket
1 tsk røget paprika
1 spsk ristet sesamolie
2 spsk sesamfrø
1 fed hvidløg finthakket
Salt og peber
½ tsk eddike eller citronsaft
Hakket løvstikke eller persille
KARTOFFEL OG MAJROEMOS
1 kg bagekartofler
500g majroer
2 dl usaltet plantemælk
75g smør eller god olivenolie
Salt og peber