Butter Tæmpeh

Butter Tæmpeh er en lækker plantebaseret version af den klassiske indiske ret, fyldt med krydderier og cremet smag.

Opskrift til 10 personer

Tilberedning

  • Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg

  • Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen

  • Lad smørret blive gyldent på en sauterpande, steg derefter Tæmpehen til der dannes stegeskorper

  • Tilsæt yoghurt-krydderblandingen og lad det reducere let i et par minutter

  • Blend tomater, bouillon og fløde, og vend det over i panden. Lad retten koge ved svag varme i ca 10 minutter under låg

  • Server med ris eller naan, og pynt med koriander, ristede nødder og fine strimler af rødløg

Ingredienser

  • 500g revet Tæmpeh

  • 20g garam masala

  • 5g stødt chili

  • 50g fintrevet ingefær

  • 50 hakket hvidløg

  • 100g græsk yoghurt

  • 50g koncentreret tomatpuré

  • 20g groft salt

  • 15g sukker

  • 100g grofthakkede løg

  • 300g tomater

  • 200g grøntsagsbouillon

  • 100g piskefløde

  • 30g smør

  • 20g eddike

  • 5g peber