Butter Tæmpeh er en lækker plantebaseret version af den klassiske indiske ret, fyldt med krydderier og cremet smag.
Tilberedning
Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg
Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen
Lad smørret blive gyldent på en sauterpande, steg derefter Tæmpehen til der dannes stegeskorper
Tilsæt yoghurt-krydderblandingen og lad det reducere let i et par minutter
Blend tomater, bouillon og fløde, og vend det over i panden. Lad retten koge ved svag varme i ca 10 minutter under låg
Server med ris eller naan, og pynt med koriander, ristede nødder og fine strimler af rødløg
Ingredienser
500g revet Tæmpeh
20g garam masala
5g stødt chili
50g fintrevet ingefær
50 hakket hvidløg
100g græsk yoghurt
50g koncentreret tomatpuré
20g groft salt
15g sukker
100g grofthakkede løg
300g tomater
200g grøntsagsbouillon
100g piskefløde
30g smør
20g eddike
5g peber