Tæmpeh kecap manis

Denne opskrift er super simpel, du kan vælge at købe færdiglavet indonesisk kecap manis, eller give dig i kast med at lave din egen kecap sauce, opskriften findes her

Opskrift til 10 personer

Fremgangsmåde

  1. Lav en finthakket pasta af løg, hvidløg og galangal/ingefær - nemmest på en blender, men kan godt lade sig gøre med en kniv eller rivejern.

  2. Rist tæmpehen sprød og tilsæt dernæst den finthakkede pasta og steg videre 2 minutter.

  3. Tilsæt til sidst de resterende ingredienser og steg videre indtil tæmpehen er fint glaseret - smag til med salt og peber og server med det sammen med friskkogte ris.

Ingredienser

  • 1000 g tæmpeh i tern

  • 300 g skalotteløg

  • 100 g hvidløg

  • 50 g chili i skiver (styrke efter behag)

  • 50 g galangal eller ingefær

  • 50 g citrongræs

  • 15 g lauerbær

  • 75 g kokossukker eller rørsukker

  • 230 g kecap manis (indonesisk sød soya)