Tæmpeh i Mapo-Sauce

Hurtig og lækker tæmpehret serveret i en krydret, aromatisk og rig kinesisk-inspireret sauce

Opskrift til 6 personer

Fremgangsmåde

  1.  Varm olien op i en gryde ved medium varme, og tilsæt black bean sauce,chiliflager og sichuanpeber. Lad det stege et par minutter ved svag varme.

  2. Tilsæt revet ingefær og hvidløg, og lad det stege et par minutter.

  3. Hak svampene fint, kom dem i gryden, og steg til svampene bliver bløde og afgiver lidt væde.

  4. Rør soyasauce, vand og sirup i, og tilsæt nu tæmpehen. Lad det simre i 5 minutter så tæmpehen absorberer smagen fra saucen.

  5. Tilsæt fine strimler porrer 5 minutter før servering, så de bliver kogt let møre.

  6. Skær pak choyen i mindre stykker og tilbered dem et par minutter i retten.

  7. Pynt af med fintsnittede forårsløg.

Ingredienser

  • 600 g Tæmpeh i tern

  • 120 g vindruekerneolie

  • 30 g black bean sauce

  • 6 g sechuan peber (sort peber kan bruges)

  • 6 g chiliflager

  • 24 g ingefær

  • 24 g hvidløg

  • 300 g blandede svampe

  • 30 g soyasauce

  • 300 g vand

  • 18 g rørsukker

  • 60 porre

  • 60 g forårsløg

  • 120 pak choy

  • salt og peber