Trænger du til nogle tacos? Prøv disse fantastiske molesauce Tæmpeh tacos!
Course of action
Molesauce
Snit løg og hvidløg, og bland med alle krydderier
Skær peberfrugt i store stykker, varm en gryde op. Steg tomater og peberfrugt på panden i 4-5 minutter
Tilsæt krydderier, løg/hvidløg og øvrige ingredienser. Tilsæt evt. lidt vand og kog i 10 minutter. Fjern kanelstangen.
Blender molen! Brug en stavblender eller overfør til blenderskål og blend til molen er helt glat.
Varm saucen op i gryden igen og kog ind til den tykner lidt 4-5 minutter, tilsæt salt og sukker efter smag.
Forberedelser Tacos
Skær tæmpeh i terninger og steg i olie, indtil de er brune og sprøde.
Lav en salsa af avocado, koriander, løg og majs . Smag til med limejuice og salt.
Varm tacos op efter vejledningen.
Bland molesaucen med stegt Tæmpeh.
Server i tacos med frisk salsa, drys med feta eller yoghurt.
Ingredienser
Molesauce
2 tomater el. 1 dåse flåede tomater
1 peberfrugt
1/2 dl vegetabilsk olie
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1/2 tsk Oregano
1 kanelstang
1/2 dl mandler
1/2 dl rosiner
2 spsk ristede sesamfrø
1 tsk chili
1 spsk salt
3 dl grøntsagsbouillon
Tacos
300 g Tæmpeh
1 pakke sprøde eller bløde tacoskaller
1 avocado
1/2 dåse majs
1 rødløg
1 bundt koriander
1 lime
plantebaseret feta eller yoghurt