Amerikansk klassiker med tæmpeh, en fantastisk proteinrig snack eller salat topping! Du kan gøre det mindre eller mere spicy efter smag, Ranchdressing er der for at slukke branden!
Fremgangsmåde
Skær hver blok tæmpeh i skiver (1cm) og derefter diagonalt for at skabe trekantede stykker.
Bland imens smør, ahornsirup, limesaft, tabasco og krydderier i en lille gryde, varm op for at smelte smørret. Tilsæt til tæmpeh og mariner 10 mimutter.
Tag tæmpeh ud af marinaden og vend med majsstivelse.
Lav i mellemtiden en ranchdressing. Bland vegansk yoghurt eller mayo med citronsaft, urter og krydderier, sæt til side.
Forvarm olie i en pande eller grillpande til medium-høj varme. Steg eller grill tæmpeh, vend et par gange, indtil den er gylden over det hele, cirka 6 minutter.
Bland resten af marinaden med honning, citronsaft og smeltet smør til en dressing. Vend den stegte tæmpeh i dressingen.
Server ovenpå en salat med Ranchsaucen eller som Tæmpeh og Ranch sammen som en snack eller forret.
Ingredienser
300g tæmpeh
1 spsk tabasco
2 spsk ahornsirup
1 spsk limesaft
1 tsk hvidløgspulver
salt/peber efter smag
1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1/2 tsk løgpulver
4 spsk vegansk smør
2 spsk majsstivelse
Til dressing
1 spsk honning
1 spsk citronsaft
1 spsk vegansk smør eller olie
Ranch dressing
½ dl vegansk yougurt
1/2 tsk tørret dild
1/2 tsk tørret persille
1/2 tsk tørret purløg
1/2 tsk hvidløgspulver
salt/peber efter smag
1 tsk citronsaft