Buffalo Tæmpeh

Amerikansk klassiker med tæmpeh, en fantastisk proteinrig snack eller salat topping! Du kan gøre det mindre eller mere spicy efter smag, Ranchdressing er der for at slukke branden!

2 Personer - Tilberedningstid 20 minutter

Fremgangsmåde

  1. Skær hver blok tæmpeh i skiver (1cm) og derefter diagonalt for at skabe trekantede stykker.

  2. Bland imens smør, ahornsirup, limesaft, tabasco og krydderier i en lille gryde, varm op for at smelte smørret. Tilsæt til tæmpeh og mariner 10 mimutter.

  3. Tag tæmpeh ud af marinaden og vend med majsstivelse.

  4. Lav i mellemtiden en ranchdressing. Bland vegansk yoghurt eller mayo med citronsaft, urter og krydderier, sæt til side.

  5. Forvarm olie i en pande eller grillpande til medium-høj varme. Steg eller grill tæmpeh, vend et par gange, indtil den er gylden over det hele, cirka 6 minutter.

  6. Bland resten af marinaden med honning, citronsaft og smeltet smør til en dressing. Vend den stegte tæmpeh i dressingen.

  7. Server ovenpå en salat med Ranchsaucen eller som Tæmpeh og Ranch sammen som en snack eller forret.

Ingredienser

  • 300g tæmpeh

  • 1 spsk tabasco

  • 2 spsk ahornsirup

  • 1 spsk limesaft

  • 1 tsk hvidløgspulver

  • salt/peber efter smag

  • 1/2 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk røget paprika

  • 1/2 tsk løgpulver

  • 4 spsk vegansk smør

  • 2 spsk majsstivelse

Til dressing

  • 1 spsk honning

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 spsk vegansk smør eller olie

Ranch dressing

  • ½ dl vegansk yougurt

  • 1/2 tsk tørret dild

  • 1/2 tsk tørret persille

  • 1/2 tsk tørret purløg

  • 1/2 tsk hvidløgspulver

  • salt/peber efter smag

  • 1 tsk citronsaft