Fremgangsmåde
Vask og udblød bønnerne natten over i rigeligt vand.
Hæld vandet fra og dæk bønnerne med vand i en gryde – tilsæt chilipulver,halvdelen af olien og 1 tsk. salt og kog bønnerne under låg i 1,5-2 timer indtil de er helt møre. Tilsæt eventuelt mere vand om nødvendigt.
I mens bønnerne koger steges laubærblade og kanel i et minut i de resterende cirka 3 spsk. olie
Tilsæt løg og Tæmpeh - steg i 10 min indtil løgene er gyldne og tæmpehen har fået stegeskorpe.
Tilsæt derefter tomaterne og de sidste salt og led det simre i 10 min .
Tilsæt til sidst tomatblandingen til bønnerne og kog yderligere 15 minutter.
Ved serveingen tilsættes smør eller ghee, hakket ingefær, koriander eller persille. Retten kan med fordel serveres med Naan eller andet godt fladbrød og gode ris.
Ingredienser
350g sorte bønner
300g tæmpeh i tern på 1-2 cm
2 tsk chili
½ dl senneps eller solsikkeolie
3 lauerbærblade
1 stang kanel ca. 6cm
300g tomater groft skåret
1 mellemstort rødløg hakket
1,5 tsk spidskommen
1,5 tsk gurkemeje
1,5 tsk stødt korianderfrø
1,5 tsk Garam Masala
3 tsk salt
VED SERVERING
25g smør eller ghee
1 spsk friskhakket ingefær
1 håndfuld frisk koriander eller persille