Tæmpeh Chili

Vores Tæmpeh chili er fyldt med protein, fibre og gode smagsoplevelser! Den har en hemmelig ingrediens – øl, det gør den ekstra rig og lækker. Tilføj gerne flere grøntsager eller andre bønner!

4-6 Personer - Tilberedningstid 60 minutter

Fremgangsmåde

  1. Skær tæmpeh og peberfrugt i tern, snit hvidløg og løg fint.

  2. Opvarm din olie over medium varme i en god tykbundet gryde.

  3. Tilsæt løg, hvidløg, krydderier og Tæmpeh og steg i 5 minutter under jævnlig omrøring.

  4. Tilsæt bønner, paprika, majs,tomatkoncentrat og mørkt øl/vin, bring det i kog.

  5. Skru ned for varmen, dæk delvist og lad det simre i 30 minutter.

  6. For ekstra fylde tilsættes 1 stykke mørk chokolade.

  7. Server med brød eller ris og finthakket forårsløg.

Ingredienser

  • 300 g Tæmpeh

  • 1 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 dåse hvide eller røde bønner

  • 3 spsk tomatkoncentrat

  • 1 dåse majs, drænet.

  • 1 peberfrugt

  • 2 spsk chilipulver

  • 2 tsk spidskommen

  • 2 tsk hvidløgspulver

  • 1 tsk løgpulver

  • 1/2 tsk tabasco

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 2 forårsløg

  • salt, peber, citronsaft efter smag

  • 1 flaske mørk øl eller brug 3dl vin i stedet for øl