Fantastiske tæmpeh spyd med et indonesisk twist! Cremet sauce med sprøde jordnødder, sprød tempeh, grønne grøntsager og luftige ris - et smukt måltid fuld af smag.
Fremgangsmåde
Lav marinade ved at kombinere sojasovsen, sesamolie, stødt spidskommen og røget paprika i en lille skål.
Skær tæmpehen i tern. Tilsæt marinaden dæk til og lad stå i køleskabet i mindst 1 time, eller natten over.
Sæt tæmpeh-stykkerne på spyd.
Opvarm en spiseskefuld olie i en stor slip-let stegepande over medium varme. Spyddene steges i 2-3 minutter på hver side, indtil de er let gyldne.
Til saucen kombineres alle ingredienserne i en lille skål og blandes. Varm op over lav varme, tilsæt om nødvendigt lidt vand for at få en mere cremet konsistens.
Spydende anrettes på dine yndlingsris med de snittede grøntsager, den lækre jordnøddesovs, hakkede peanuts og finthakket purløg.
Ingredienser
4 spsk sojasovs
1 spsk sesamolie
¼ teskefuld stødt spidskommen
¼ tsk røget paprika
300 g tæmpeh
Jordnøddesesamsauce
1/2 dl grov jordnøddesmør
vand
1/2 dl fuldfed kokosmælk
1 spsk ristet sesamolie
1 spsk limesaft
1 tsk sojasovs
1 tsk ahornsirup
1 tsk rød karrypaste
1/2 tsk friskrevet ingefær
Ris
Grøntsager efter eget valg fintsnittet.
Knuste peanuts
Purløg