Poke Bowl med Tæmpeh

Tror du, at du kun kan få poke bowls på en restaurant? Denne Poke Bowl er nem at lave derhjemme, den er sund og giver masser af muligheder for din egen kreativitet!

4 Personer - Tilberedningstid 20 minutter

Forberedelse

  1. Kog risen, afkøl og tilsæt 2 spsk riseddike.

  2. Skær tæmpen i tynde skiver eller små tern og mariner i en skål med soyasovsen, riseddike og paprikapulver. Bland det godt med hænderne og lad det trække 5 minutter.

  3. Skær agurken og guleroden i tynde strimler med en skræller. Til den hurtige marinade blandes vand, riseddike, salt og sukker, til det er opløst.

  4. Tilsæt gulerødder og agurker i marinaden, lad stå i 10 minutter.

  5. Skær mango og avocado i små tern.

  6. Vend majsstivelse i tæmpehstykkerne, bag eller steg tæmpehen ved middel varme i cirka 10 minutter.

  7. I en skål blandes sojasovsen, vegansk yoghurt eller mayo, sesamolie, varm sauce og sesamfrø (ca. 2 tsk).

  8. Fyld skålen med ris og tilsæt resten af ingredienserne. Anret de forskellige elementer i retten pænt og lad dressingen ligge på toppen. Drys lidt ekstra sesamfrø ovenpå!

Ingredienser

  • 300 gram tæmpeh

  • 1/2 mango

  • 1 avocado

  • 200 gram ris efter eget valg

  • 1/2 agurk

  • 1 gulerod

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 spsk sojasovs

  • 3 spsk riseddike

  • 2 spsk majsstivelse

Hurtig marinade

  • 1/2 dl vand

  • 1/2 dl riseddike

  • 1 spsk salt

  • 1 spsk sukker

Hurtig marinade

  • 2 spsk sojasovs

  • 2 spsk vegansk mayo eller yoghurt

  • 1 tsk varm sauce

  • 1 spsk sesamolie

  • sesamfrø til pynt