Rendang er en krydret karryret der stammer fra Sumatra i Indonesien. I vores version anvendes tæmpeh som det fyldige, mættende element med masser af umami smag.
4 Personer - Tilberedningstid 40 minutter
Fremgangsmåde
Blend:citrongræs,ingefær,hvidløg og tørret chili til en pasta. Brug en blender eller en morter.
Bland pastaen med rød karry pasta og rapsolie og rist dette af i en gryde
Tilsæt Tæmpeh,gulerødder,kartofler og hvidkål og sauter dette kortvarigt.
Tilsæt kokosmælk, grøntsagsboiullon, soya og salt.
Tilsæt de resterende krydderier og lad rendangen simre i cirka 20 minutter
Kog ris med 8 dl vand og 1 tsk. salt ved lav varme i 12 min.
Tilsæt til sidst det ristede kokos og juster retten med salt, peber og evt. eddike eller citronsaft.
Server ret
Ingredienser
300g Klassisk Tæmpeh
1 dåse kokosmælk (330ml)
2 dl grøntsagsbouillon eller vand
1 gulerød i skiver
2 kartofler i tern
1/4 spidkål i grove stykker
1dl ristet kokosmel (rist i ovn eller på pande indtil gyldent)
1 stængel citrongræs finthakket
2 stk forårsløg i tynde skiver
1 spsk hvidløg finthakket
6 kaffir limeblade
1 spsk rød karrypasta
1 spsk salt
friskkværnet peber
2 spsk soya
1 spsk eddike eller citronsaft
4 dl ris